STAAR EVO ICL

STAAR EVO ICL

Új lehetőség azoknak, akik nem alkalmasak lézeres szemműtétre.

STAAR EVO ICL

Az Implantable Collamer Lenses vagyis az ICL egy olyan szembe ültethető lencse, ami alternatívát nyújthat azok számára is akik szeretnének megszabadulni a szemüvegüktől vagy kontaktlencséjüktől, azonban vékony szaruhártyával és/vagy túl magas dioptriával rendelkeznek. Az ICL tulajdonképpen egy olyan kontaktlencse, amit nem a szem felszínére, hanem a szem belsőbb rétegébe a szivárványhártya (írisz) és a szemlencse közé ültetünk be. Így a páciens képes lesz folyamatosan tisztán látni és megszabadul a kontaktlencse viselés kellemetlenségeitől is.

STAAR EVO ICL, látásjavító műtét

Érdekelné az ICL lencseműtét?

Jelentkezzen be most fájdalommentes alkalmassági vizsgálatunkra! Adja meg elérhetőségét és kollégánk felhívja telefonon.

KI LEHET ALKALMAS ICL LENCSEBEÜLTETÉSRE?

 • Rövidlátók, akiknek a dioptriaértéke -8.00 és -15.00 között van (-15.00 és -20.00 között nagymértékben csökkenthető a dioptria)
 • Távollátok, akiknek a dioptriaértéke +4.00 és +10.00 között helyezkedik el
 • Cilinder, vagyis asztigmia esetén -6.00 cilinder dioptriáig
 • 22 és 40 éves kor között
 • Akik az elmúlt egy évben nem tapasztaltak fél dioptriánál nagyobb látásromlást

MIÉRT VÁLASSZA DR. NAGYMIHÁLY ATTILÁT?

Modern technológia

Új látásjavító technológiák adaptációjával Dr. Nagymihály Attila úttörőnek számít szakterületén.

MAGÁNORVOSI KÖRÜLMÉNYEK

A lencseműtéteket ambuláns beavatkozás keretében végezzük. A műtét után, rövid pihenést követően otthonában élvezheti a jó látást.

FÁJDALOMMENTES ELJÁRÁS

Az érzéstelenítést szemcseppekkel végezzük, ennek köszönhetően a műtét teljesen fájdalommentes!

Eltávolítható lencse

Ha később egyéb szemészeti probléma miatt újabb szemműtétre lenne szükség (pl. szürkehályog műtét), akkor az ICL lencse eltávolítható.

25 ÉV SZAKMAI TAPASZTALAT

25 év sebészeti tapasztalat látásjavító szemműtétek területén, 15 év klinikai gyakorlat. Több mint 12.000 elvégzett szemlencse/szürkehályog-műtét, több mint 13000 lézeres látásjavító beavatkozás és több mint 35000 szemészeti műtét .

GYORS GYÓGYULÁS, ALACSONY KOCKÁZAT

A minőségi és korszerű technológiának, illetve Dr. Nagymihály Attila tapasztalatának köszönhetően, a gyógyulás gyors és a kockázatokat a minimálisra csökkentjük!

STAAR EVO ICL, látásjavító műtét

MIK AZ ICL ELŐNYEI?

 • A beavatkozás teljesen fájdalommentes és rendkívül gyors (kb. 15-perc szemenként)
 • A szaruhártyából nem távolítunk el szövetet
 • Nem járul hozzá a szemszárazság súlyosbodásához*
 • Az ICL bármikor eltávolítható, így, ha később esetleg szürkehályog/szemlencse műtétre kerülne sor, akkor sem okoz problémát.
 • Azok is alkalmasak lehetnek, akik vékony szaruhártyával rendelkeznek
 • Tiszta és jó látást biztosít nappal és éjszaka egyaránt**
 • Védelem a káros UV sugárzással szembe

* Egyéni adottságok függvényében az ICL lencse műétét követően átmeneti szemszárazság tapasztalható, ugyan úgy, mint bármely más szemműtét esetén

** Egyéni adottságok függvényében az ICL lencse enyhén szórhatja a fényt, amihez a neuroadaptáció végére a páciensek többsége hozzászokik

AZ ICL LENCSE BEÜLTETÉS

Ahogy minden eljárást az ICL beültetést is alkalmassági vizsgálat előzi meg, ahol egy részletes vizsgálat során döntik el, hogy szeme egyéni adottságai megfelelnek-e az ICL beültetés feltételeinek. Ekkor a műtét menetéről is megkap minden fontos információt, egyúttal azt is, hogy mire számíthat a beavatkozás és a regeneráció során. Fontos, hogy a vizsgálathoz pupillatágításra van szükség, ami homályos látást eredményez, ezért a vizsgálatot követően nem szabad vezetni.

A műtét napján pupillatágító majd érzéstelenítő szemcseppet alkalmazunk, így a beavatkozás során Ön semmilyen fájdalmat nem fog érezni. A műtőorvos egy kis bemetszést készít a szaruhártya szélén, hogy behelyezze az ICL implantátumot. Miután ez megtörtént (és az ICL a szemlencse és az írisz között van) az orvos elvégzi az igazításokat, hogy az implantátum a megfelelő helyen és szögben helyezkedjen el.

MIRE SZÁMÍTHAT AZ ICL BEÜLTETÉS UTÁN?

A beavatkozás után a páciensek többsége szinte azonnal javulást tapasztal a látásélességben, de ez nem mindenkivel van így. Egyéni eltérések a gyógyulási folyamat során is jelen vannak, tehát ha Önnek több időt vesz igénybe ez a folyamat az teljesen normális. A műtét után 4 hétig a látás ingadozhat, de a negyedik hét után már jó látásra számítunk, ellenben a teljes szöveti regenerálódás 6 hónapig is eltarthat.

A műtét után szemcseppet kell majd alkalmaznia, ami a gyógyulását fogja segíteni. Ha esetleg autóval érkezne a beavatkozásra, mindenképp szükség lesz valakire, aki hazaviszi, hiszen a kezelés után nem javasolt a vezetés.

STAAR EVO ICL, látásjavító műtét

GYAKORI KÉRDÉSEK AZ ICL LENCSEBEÜLTETÉSSEL KAPCSOLATBAN

Mikor kell kontroll vizsgálatra mennem ICL beültetés után?

A beavatkozást követően: 1 nappal, 2-3 héttel, illetve 2 hónappal. Ez után évente javasolt szemészeti vizsgálaton részt venni.

Ki nem alkalmas ICL lencse beültetésre?

Várandós és szoptató anyák, illetve olyan betegek, akik az alkalmassági vizsgálaton olyan eredményeket mutattak, ami nem felel meg a műtét elvégésének kritériumainak.

Mennyire biztonságos az ICL lencsebeültetés?

Az ICL lencsék gyártását rengeteg kutatás és fejlesztés előzte meg, mára pedig több mint 2 000 000 darabot ültettek be a világszerte. Azon kívül, hogy pozitív klinikai vizsgálati eredményekkel rendelkezik, egy felmérés szerint a megkérdezett ICL műtéten átesett személyek több mint 99,4 százaléka újra elvégezné a beavatkozást.*

*Patient Survey, STAAR Surgical ICL Data Registry, 2018

Menü